En anmälan till högskolestudier är en allmän handling. Det innebär att alla uppgifter i din anmälan lämnas ut om någon frågar efter dem. Det här går dock att undvika om du har sekretessmarkering eller beslut om kvarskrivning i folkbokföringen, för då kan även din anmälan sekretessmarkeras.

Du måste välja vilket skydd du vill ha hos oss

Om du har sekretessmarkerade personuppgifter ska du inte skapa något konto innan du läst det här och avgjort vilken typ av skydd du behöver. Du kan välja mellan två typer:

  • Fullt sekretesskydd: Då är hela ditt ärende skyddat, men du kan inte anmäla dig här på Antagning.se.
  • Adresskydd: Då är bara din adress skyddad och du kan anmäla dig som vanligt här på Antagning.se.

Sekretesskydd eller adresskyddLäs mer om de två alternativen i menyn till vänster och bestäm sedan vad som är bäst för dig.

Ändringar i sekretesskyddet påverkar inte din anmälan. Om du skickar in din anmälan innan sista anmälningsdag så kommer den till exempel inte att räknas som sen bara för att du senare sekretessmarkerar den. Du behöver heller inte göra en ny anmälan om du får ändrat skyddsbehov. 

Om du har sekretessmarkering kan du inte låta något ombud företräda dig utan fullmakt.

Anmälan till högskoleprovet

Välj var du vill göra provet och hör sedan av dig till högskolan eller universitetet som anordnar högskoleprovet där. De kommer att berätta om hur du ska göra en anmälan och hur högskoleprovet går till. Om du har sekretessmarkerade personuppgifter kan du tyvärr inte göra en anmälan på hogskoleprov.nu.

Gå till Studera.nu för att läsa mer om provanordnare och provorter.

Om du blir antagen

Det finns många praktiska frågor som behöver lösas tillsammans med högskolan eller universitetet om du blir antagen till en utbildning. Hör av dig till en sekretesshandläggare där du ska studera. De finns på alla högskolor och universitet.

Ny identitet

Om du har fått ett nytt personnummer av Skatteverket och lever med en ny identitet utan behov av sekretesskydd, kan du använda Antagning.se som vanligt. Du måste däremot kunna visa att dina gamla betyg och meriter där det står ditt gamla personnummer faktiskt gäller dig. Hör av dig till en sekretesshandläggare på UHR för att prata om hur du kan göra det.

Om du har sekretessmarkering kan du inte låta något ombud företräda dig utan fullmakt. 

Senast uppdaterad: 15 april 2019