Om du har blivit struken från en utbildning för att du är obehörig, men nu är behörig, måste du höra av dig direkt till oss om du vill göra en återanmälan.

Har du nya meriter som gör att du blir behörig måste du meddela oss att du vill återanmäla dig. Du kan bara göra en återanmälan till utbildningar som är öppna för sen anmälan.


Gör så här:

  • Om dina meriter förs över via betygsdatabasen eller Ladok, ska du mejla oss via kontaktformuläret du hittar här på Antagning.se. Det ska du göra så fort du ser att den nya meriten finns registrerad på Mina sidor. I mejlet ska du skriva utbildningens anmälningskod samt prioriteringsordning om du har anmält dig till flera utbildningar. Anmälningsdatum blir det datum du mejlade till oss. Om din gymnasieskola eller komvux är ansluten till betygsdatabasen så kommer dina meriter att hämtas automatiskt. Du kan se vilka skolor som är anslutna på sidan Anslutna skolor. De flesta högskolor och universitet är anslutna till Ladok – om din skola är ansluten hämtas även dina högskolemeriter automatiskt.
  • Om du laddar upp eller skickar in dina meriter själv ska du samtidigt skicka med ett följebrev. I brevet ska du skriva att du vill återanmäla dig, ange vilken anmälningskod det gäller samt prioriteringsordning om du har anmält dig till flera utbildningar. Anmälningsdatum blir det datum brevet kom till oss.

Tänk på: Eftersom en återanmälan behandlas som en sen anmälan placeras du inte i en urvalsgrupp utan du får i stället ett könummer. Även om högskolan eller universitetet tar emot sena anmälningar till vissa utbildningar, är det ingen garanti för att du ska få en plats. Det är bara om det finns lediga platser kvar på en utbildning som du kan få plats.

Följ ärendet på Mina sidor

Om Antagningen behöver kontakta dig om din återanmälan kommer det att skickas ett meddelande till ditt konto här på Antagning.se. Det är viktigt att du loggar in på Mina sidor regelbundet för att kolla om det finns något mer som du behöver göra med din återanmälan, eller för att få information om beslutet. Du kommer inte att bli kontaktad via e-post.

Senast uppdaterad: 08 december 2015