Det finns många utbildningar kvar att söka till om du tänkt studera i höst. Vissa utbildningar kommer att öppna för sen anmälan först den 15 juli, men redan nu är det många högskolor och universitet som har öppet för sen anmälan. 

Här hittar du alla utbildningar som är öppna för sen anmälan just nu. 

Sen anmälan

Om du skickar in en anmälan nu så kommer den alltså att räknas som en sen anmälan. Du kan läsa mer om allt kring sen anmälan på sidan Sent ute.

Fler utbildningar kommer att öppna för sen anmälan

Alla utbildningar som har lediga platser kvar är inte öppna för sen anmälan nu. Vissa högskolor och universitet kommer att öppna för sen anmälan först i sommar.

De här högskolorna och universiteten öppnar för sen anmälan den 15 juli: 

Stockholms universitet

Lunds universitet

Mälardalens högskola

Umeå universitet

Linköpings universitet

Uppsala universitet

Göteborgs universitet

Kungliga Tekniska Högskolan

Högskolan i Skövde 

 

Filtrera

När du har klickat på länken som leder till de utbildningar som är öppna för sen anmälan just nu, kommer du att mötas av många olika kurser och program. Det kan då vara bra att veta att du kan filtrera sökresultatet. Till exempel kanske du bara vill läsa program? Välj då ”Alla program”.

Du kan också välja vilken högskola eller universitet du vill studera på. Kanske passar det dig bäst att ha undervisningen på kvällstid? Eller på distans? Och på engelska? Allt det här och mer kan du välja när du klickar på ”Sökalternativ”.

Under ”Ämneskategorier” kan du hitta din utbildning genom att klicka dig fram via olika områden som passar dig.

Viktigt att vara behörig

Innan du skickar in din anmälan måste du kolla att du är behörig till de utbildningar du tänkt söka. Läs mer om grundläggande behörighet och särskild behörighet här på Antagning.se. Gå till ”Så funkar det” och klicka på ”Det här gäller för dig som gått…”. Sedan kan du läsa om vilka förkunskapskrav som gäller för dig, beroende på vilken betygstyp du har.