Här ger vi ett exempel på hur antagningsbeskedet på Mina sidor ser ut. I högerspalten ligger antagningsbeskedet i PDF-format.

Kom ihåg att skicka ditt svar när du tackat ja eller nej.

Samir har sökt fyra utbildningar och kommit in på utbildningen som han har satt på tredje plats. 

Han tycker att det vore okej att plugga sitt tredjehandsval men hoppas fortfarande på att komma in på förstahandsvalet. Han tackar därför ja till alla utbildningar.

När andra antagningsbeskedet kommer finns då en chans att Samir kommer in på sociologiutbildningen. Om hans meritvärde fortfarande inte räcker till kan han plugga Kreativt skrivande i stället, eftersom han tackade ja till att stå kvar på den utbildningsplatsen också:

Samir ändrar sig

Några dagar efter att Samir tackat ja till sociologi-utbildningen inser han att han inte alls har någon lust att flytta till Lund. Eftersom det är några dagar kvar till sista svarsdag bestämmer han sig för att ändra sitt svar. 

Om han tackar ja till första- och andrahandsvalet KAN han komma in på dem i andra urvalet. I så fall kommer han att strykas från tredjehandsvalet, trots att han tackat ja, eftersom man bara kan antas till 45 högskolepoäng per termin:

Sociologi 15 hp + Svensk kriminallitteratur 7,5 hp + Kreativt skrivande 30 hp = 52,5 hp.

Han måste därför tacka nej till minst en av utbildningarna ovanför Kreativt skrivande för att inte riskera att bli struken från sitt tredjehandsval.

Dags att skicka in ändringen


När det är dags att skicka in svaret eller ändringen är det viktigt att inte glömma bort att klicka på skicka-knappen. Samir klickar först på "fortsätt" och sedan på "skicka" för att ändra i sin anmälan.

Vi skickar alltid ett bekräftelsemejl när någon har skickat in sitt svar eller ändrat i svaret. Om det inte kommer ett mejl betyder det att svaret inte har registrerats. 

Senast uppdaterad: 08 april 2019